image
 |  0 3 Липня 2023 | 21:44

ЗАЕС вперше за 4 місяці під'єднали до резервної лінії

Запорізьку атомну станцію (ЗАЕС) вперше за чотири місяці під'єднали до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

Про це повідомили в МАГАТЕ 3 липня наголошуючи, що ситуація залишається "надзвичайно крихкою", - пише 24 канал.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ ЗАЕС залишив персонал із "Росатома" та частина колаборантів, – мер Енергодара

Запорізьку атомну електростанцію було знову під'єднано до єдиної доступної резервної лінії електропередач через 4 місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою під час війни та не є стійкою, – зазначив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Підключення ЗАЕС до лінії 330 кВ є важливим кроком, оскільки останні місяці ЗАЕС покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішньої електроенергії. Вона потрібна для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки. До початку війни, в лютому 2022 року, в ньому було чотири лінії 750 кВ.

Важливо! Наразі лінія 330 кВ перебуває під напругою і зберігається як резервна та готова до живлення ЗАЕС, якщо лінія 750 кВ стане недоступною або пошкоджена.

Попри те, що повторне підключення резервної лінії електропередач є позитивним, ситуація із зовнішнім електропостачанням станції залишається дуже вразливою, що підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на майданчику, – додав Гроссі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скасували підвищення тарифів на воду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити