image
 |  283 6 Квітня 2024 | 16:21

Загиблому на війні волинянину відкрили пам'ятну дошку дошку у рідному селі (ФОТО)

1 квітня 2024 року, в роковини загибелі захисника України Івана Герасимюка, в його рідному селі Бережанка відкрили меморіальну дошку. Встановили її на стіні місцевого будинку культури.

Про це інформують у Городищенській громаді, - пише ВолиньUA.

На відкриття прийшли рідні, друзі загиблого, представники місцевої влади та односельці, щоб вшанувати та вкотре схилити голови перед подвигом полеглого воїна. Честь відкрити меморіальну дошку надали батькам і дружині Івана.

Зі скорботними словами до присутніх звернулися староста Бережанківського старостинського округу Сергій Степанюк, начальниця відділу соціального захисту населення Галина Подмовська та начальниця гуманітарного відділу Тетяна Міндюк.

Теплими словами-споминами про свою рідну людину – сина та чоловіка – поділилися мама і дружина Івана Герасимюка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглого земляка та всіх безневинно загиблих синів і дочок України.

Священник відслужив панахиду та освятив меморіальну дошку. Потому учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака.

«Ціною власного життя назавжди 28-річний Іван Герасимюк здійснив найбільший подвиг – віддав своє життя за незалежність України, за всіх українців, за своїх племінників, яких він дуже любив, за молодшу сестру, яку завжди оберігав, за мирне дитинство своєї донечки, яку так і не побачив, назавжди залишивши в серцях рідних (матусі, батька, дружини, бабусі, брата...) вічний смуток і біль. На віки-вічні його ім’я буде вписане в історію нашого села, нашої громади та України – як воїна-Героя. У нашій пам’яті він назавжди залишиться привітним і усміхненим», – йдеться в повідомленні.

Іван Герасимюк, 15.05.1994 р.н., як справжній патріот своєї держави, не вагаючись, з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України записався добровольцем і мужньо став на захист своєї Батьківщини в складі 71-ї окремої єгерської бригади. Згодом став командиром міномета ІІ мінометного взводу мінометної батареї. Будучи на війні, зустрів своє кохання. Одружився. Молода пара чекала на донечку. Та не судилося.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити