image
 |  4 7 Листопада 2023 | 20:13

Загроза російського енергетичного терору зростає

Україна наближається до зими, і з кожним днем зростають ризики російського енергетичного терору. Тому країна готується до усіх сценаріїв, посилює активну та пасивну оборону енергооб’єктів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

«Ми поступово наближаємося до зими, і з кожним днем зростають ризики російського енергетичного терору. Тому ми готуємося до усіх сценаріїв, посилюємо активну та пасивну оборону енергооб’єктів, акумулюємо міжнародну допомогу», - повідомив Шмигаль.

Він нагадав, що Фонд підтримки енергетики України разом з анонсованими внесками вже перевищив 300 млн євро. Серед лідерів підтримки: Євросоюз, Німеччина, Швеція, США, Велика Британія.

«За ці кошти купуємо трансформатори, турбіни, конектори, обладнання для магістральних мереж та багато іншого. Впевнений, що солідарність світу допоможе нам успішно пройти зиму. І вдячний усім країнам за цю підтримку нашої енергетичної стійкості», - сказав Шмигаль.

Узимку Литва готова надати підтримку енергетичному сектору України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові розширили контроль на Херсонщині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити