image
 |  9 7 Березня 2023 | 13:19

Загроза вторгнення з білорусі: розповіли про ситуацію на кордоні

У разі повторного наступу на північ України російським окупантам "легкої прогулянки не буде".

Водночас загрози повторної атаки на цьому напрямку не спостерігається. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Укрінформу", - пише ВолиньUA.

Про "нелегку прогулянку" для ворога раніше говорив керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Клименко з цим погодився.

"Однозначно легкої прогулянки не буде. Думаю, ми вже понад рік усі разом доводимо: для них легкої прогулянки не буде не тільки на території, за яку відповідає Нєбитов, а на всій території нашої країни, яка зараз б'є ворога по тисячі кілометрів лінії вогню", – сказав Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як прикордонники знищили штурмовиків "Вагнера" у Бахмуті (ВІДЕО)

Разом з тим, він не виключає екстремальних випадків на півночі: чи то проникнення диверсійних груп або більші воєнні формування з боку у Білорусі.

"На сьогодні ми не бачимо яскравого підтвердження того, що готується напад зі сторони Білорусі. Це підтверджує саме Державна прикордонна служба України", – наголосив Клименко.

За його словами, робиться все можливе разом із Силами оборони, щоб у будь-якому екстремальному випадку Україна змогла вжити заходів і зупинити агресора.

"Недавно прийнятий Верховною Радою закон, який розширює прикордонну смугу до 2 кілометрів, буде запорукою того, що ми ще більш ретельно укріплятимемо і контролюватимемо наш кордон безпосередньо з Республікою Білорусь", – зауважив Клименко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити