image
 |  0 26 Вересня 2018 | 11:32

Закон про паркування: скільки доведеться заплатити за евакуацію авто

З 27 вересня набуде чинності закон, який регулює правила паркування. Документ 30 березня підписав президент Петро Порошенко.
Від завтра правоохоронці мають право забирати автомобілі на штрафмайданчик. Це робитимуть евакуатори, - пише "24 канал".
Автомобілі можуть евакуювати, якщо вони порушують правила зупинки, стоянки, паркування, перешкоджають дорожньому руху або створюють загрозу безпеці руху.
Існує кілька ознак, коли машина суттєво перешкоджає дорожньому руху. Зокрема, стоїть на проїзній частині у 2 і більше рядів, на коліях трамваю, на мостах, перехрестях, велодоріжках, пішохідних переходах і ближче 10 м до них з обох боків, на проїзній частині або зупинках громадського транспорту. Автомобіль можуть евакуювати, коли він стоїть ближче 10 м від місця виконання дорожніх робіт і в зоні їхнього виконання або на смузі для руху громадського транспорту.
Припарковане у забороненому місці автомобіль слід зафіксувати на фото або відео. Машину повернуть після сплати штрафу та оплати послуг із її транспортування і зберігання.
До прикладу, у столиці вартість послуг транспортування автомобіля до 2 т – 600 грн, від 2 до 3 т – 700 грн, від 3 т – 850 грн. Вартість зберігання автомобіля без ПДВ - з 1 по 7 добу – 120 грн за добу і 20 грн за кожний наступний день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готовий Луцьк до нововведень у сфері паркування?


Мінімальна вартість евакуації коштуватиме 864 грн.
Закон був необхідний, бо в Україні практично не регулювалася сфера паркування. Водії залишали транспортні засоби на тротуарах, проїзних частинах або на коліях. Це ускладнює рух і створює затори. До прийняття закону комунальні служби не мали права евакуювати автомобілі за неправильне паркування без рішення суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити