image
 |  7 27 Листопада 2019 | 13:07

Законопроект про ринок землі від Зеленського легалізує старі схеми крадіжок, - Тягнибок

Законопроект про ринок землі, який ухвалює влада, має стільки спільного з «ринком», скільки слон із павукоподібними. Адже після його ухвалення українці навіть не матимуть що продати.

Про це на своїй сторінці у facebook написав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

“Щоб запустити «ринок землі», Зеленському взагалі не потрібно було нічого робити. Лише дочекатися 1 січня 2020 року, коли закінчиться термін дії мораторію на торгівлю землею сільськогосподарського призначення. Після того, «з метою недопущення хаосу в державі», він міг би запропонувати закрити прогалини в правовому полі, тобто запровадити «ринок землі», і навіть вдати зі себе «державника»…Але ж ні. Він просуває проект закону у «турборежимі» вже цього року. І неспроста”, – пише Тягнибок.

Лідер націоналістів вказує, що в законопроекті 2178-10, який ухвалено в першому читанні, вилучили все, що стосується мораторію на торгівлю землею с/г призначення, зокрема, таку норму:

«Угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами «а» та «б» цього пункту, в частині їх купівлі-продажу та іншим способом відчуження, а так само в частині передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення)».

Читайте також: Анатолій Вітів: Невже з-поміж мільйона волинян не знайшли гідних кандидатур на посаду голови ОДА?

За словами голови “Свободи”, вилучаючи цю норму, «слуги» намагаються приховати грандіозну легалізацію всіх попередніх незаконних (сірих і чорних) схем набуття земельних ділянок у приватну власність. А це – мільйони гектарів українського чорнозему.

“Отому законопроект про ринок землі від Зеленського має стільки спільного з «ринком», скільки слон із павукоподібними. Після його ухвалення українці навіть не матимуть що продати: землю, яку вони віддали в оренду по договорах, паях, тощо через свої ручні суди відберуть ті ж самі олігархи-латифундисти”, – каже лідер націоналістів.

“Тому до боротьби, українці! Втратимо землю – втратимо і державу”, – додає Олег Тягнибок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити