image
 |  5 11 Квітня 2023 | 21:09

Залужний та Генштаб ухвалять рішення про контрнаступ "в останній момент"

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та його штаб ухвалюватимуть рішення про початок контрнаступу "в останній момент".

Україна має не один варіант запланованої наступальної операції. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю Tagesschau.

"Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти – це мало", – наголосив Данілов.

Він прокоментував "витік" секретних документів Пентагону щодо українського контрнаступу.

"Спецслужби повинні бути більш пильними, коли йдеться про секретні документи", – зауважив Данілов.

Водночас він "не вражений" публікацією численних секретних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'я нардепа від забороненої партії під час війни оновила автопарк на мільйон доларів

"Ви можете знайти це в загальнодоступних джерелах. Що стосується іншої інформації – якщо вона справді була засекреченою – то агентства Сполучених Штатів і Сполученого Королівства точно знатимуть, звідки вона надходить. І чому вона з'явилася прямо зараз", – зауважив він.

Також секретар РНБО сумнівається у твердженнях американського мовника, що Україна начебто змінила деякі військові плани через "злив" документів.

"Можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. Не думаю, що джерело, яке спілкувалося з CNN, мало до цього якесь відношення", – сказав Данілов.

За його словами, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща. Однак дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – "ця інформація є цілком секретною".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити