image
 |  18 26 Липня 2020 | 17:21

Замість зарплатні у $4000 — скорочення? У Зеленського нарахували десятки тисяч «зайвих» учителів

Замість зарплатні у $4000 доларів — «листи щастя» про скорочення? Мінфін другого уряду Зеленського нарахував в Україні десятки тисяч зайвих вчителів.

В Україні варто звернути увагу на раціональне забезпечення закладів освіти педагогами, адже наразі в країні на 32 тисячі вчителів більше, ніж потрібно.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, – зазначають Патріоти України.

«Слід звернути увагу також на раціональне забезпечення закладів освіти педагогами: десь їх не вистачає, скажімо, у Києві, а в окремих випадках фактична кількість учителів перевищує нормативну кількість ставок. Ось тут мають бути прийняті засновниками відповідні рішення», – сказав чиновник.

Він додав, що за розрахунками Мінфіну, фактична кількість ставок педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти (без інтернатів) становить 502,3 тис. одиниць.

«Це більше розрахункової кількості ставок на 36,2 тис. одиниць. Тобто у нас вчителів на 32 тисячі більше, ніж потрібно», – заявив заступник главиМінфіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні навчальний рік розпочнеться за новими правилами: що зміниться з 1 вересня

Єрмоличев уточнив, що мова йде про додаткові 5,6 млрд грн видатків з бюджету.

«Водночас для нас головне – здійснення органами місцевого самоврядування всіх заходів, що дозволять надавати дітям якісну освіту, незалежно від того, де учні живуть: у місті чи в селі», – запевнив представник Мінфіну та уточнив, що освіта – це «делікатна тема».

«Шкільна мережа у нас дуже розгалужена. І якщо порівняти цифри 90-х років, скільки у нас було шкіл, а також скільки дітей і вчителів у цих школах, то наразі кількість учнів у нас зменшилася майже удвічі, а от учителів не поменшало. Тому треба оптимізувати мережу. Адже у районі чи в якомусь місті освіта якісніша, ніж у селі», – вважає Єрмоличев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк та Київ лідирують за рейтингами якості знань учнів, — результати ЗНО

«Школи справді мають бути початкові, гімназії і ліцеї з профільною освітою. Я, до слова, виріс у районному центрі на Черкащині, де було дві школи. В одній навчалося близько 1 тис. дітей, в іншій – 400. Сьогодні у першій – 676 дітей, у другій – 315. Може, треба робити їх опорними і возити дітей із сіл шкільними автобусами? І тоді там буде більше дітей, школи великі і матимуть належну матеріально-технічну базу, а тому їх не треба закривати», – резюмував Єрмоличев.

Нагадаємо, навесні 2019 року молода команда теперишнього президента відправляла педагогам телемеседжи, як вони заживуть, якщо президентом стане Володимир Олександрович...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити