image
 |  23 25 Липня 2020 | 16:18

Луцьк та Київ лідирують за рейтингами якості знань учнів, — результати ЗНО

Наповнюваність класів не впливає на результати ЗНО. До прикладу, найменші класи в Україні – в Тернополі, Рівному та Івано-Франківську. Проте за рейтингами якості знань лідирують Київ та Луцьк із 140 та 139 балами. 

Такі дані наводить у своєму дослідженні Центр спільних дій. 

«Існує поширена думка, що чим менші класи, тим більше уваги вчитель може приділити одному учню. Відповідно якість освіти у менших класах краща. Але кількість учнів на одного вчителя в обласних центрах не впливає на те, як вони здадуть зовнішнє незалежне оцінювання. Кількість учнів у класі не має прямого впливу на ЗНО», – зазначає у своєму дослідженні “Коли гроші не вирішують: освітня політика в містах України” аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк увійшов до ТОП-5 міст, які отримають збільшення фінансування від НСЗУ

В середньому розмір класу в Тернополі, Рівному та Івано-Франківську, до прикладу, є найменшим серед усіх обласних центрів – 30-31 учнів.

Проте середні результати ЗНО із трьох обов’язкових предметів (української мови та літератури, історії України та математики) не входять навіть до семірки лідерів по Україні. В Івано-Франківську – це в середньому 129 балів, у Рівному – 134, а у Тернополі – 135.

Натомість лідирують Київ та Луцьк із 140 та 139 балами, відповідно.

 Водночас, мінімальний прохідний бал для більшості спеціальностей для вступу на бюджет у 2020 році становить 125. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін оприлюднив заборони по кожному рівню карантину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити