image
 |  0 23 Вересня 2020 | 14:38

Занедбаний двоповерховий маєток у центрі Луцька має архітектурну цінність

Двоповерховий маєток по вулиці Ярощука, 12 є прикладом «палацового стилю» кінця ХІХ століття .

Про це інформує депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

Будинок на Ярощука, 12 має історичну та архітектурну цінність. Він є прикладом «палацового стилю» кінця ХІХ – початку ХХ століть.

Двоповерховий маєток будували ще за Польщі. Нині лишились великі вікна, колони, мансандри, балкони. З десяток кімнат. Під вікнами - ялини. Довкола - асфальтовані доріжки.

Вілла на вулиці Ярощука («хата Калити», «зелений будиночок») – зразок індивідуальної житлової забудови другої половини 20-х років минулого століття.

Управління земельних ресурсів Луцької міської ради інформує, що під будинком сформована земельна ділянка з присвоєним кадастровим номером, площею 0,0939 га, яка перебуває у приватній власності ТзОВ «Фреш Трейд».

«В.о. очільника міста Григорій Пустовіт інформував, що не можуть встановити чи віднайти власників земельної ділянки. Отож, ймовірно, не дуже й то хочуть», - зазначив депутат Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькій школі хочуть встановити меморіальну дошку меру, який свого часу продавав садочки

У 80-х роках в цьому будинку був дитячий садок. Згодом – централізована бухгалтерія дошкільних навчальних закладів.

За часів керування містом Антона Кривицького заклад освіти закрили, а приміщення передали у приватну власність. Спадок Калити дістався фірмі «Каскад-продакшин». На приватизації вілли місто тоді заробило 157 тисяч грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити