image
 |  0 11 Травня 2020 | 08:44

Центр культури запрошує на онлайн виставку предметів вжитку та одягу Волинського краю (ВІДЕО)

Обласний науково-методичний центр культури запрошує відвідати онлайн виставку предметів вжитку та одягу Волинського краю.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Обласного науково-методичного центру культури є збереження нематеріальної культурної спадщини, відтворення старовинних пісень, обрядів, народних танців, ігор, традиційного ремесла, збереження прадавнього вбрання.

Народне мистецтво Волині вражає своїм розмаїттям. Кожна річ, виконана майстрами, несе у собі досвід, естетичний та художній смак багатьох поколінь, вирізняється правдивою, самобутньою технологією, конструкцією формотворення, орнаментикою, що передавалися із покоління в покоління.

У мистецькій світлиці Центру культури представлені предмети народного вжитку та одягу Волинського краю, передані з приватних колекцій працівників культури та майстрів народного мистецтва. Окрасою світлиці є зразки традиційного народного вбрання з усіх куточків Волині, яким більше ста років. Волинський костюм є дуже багатогранним і в кожному регіоні він свій, особливий.

Нехай це багатство народного вбрання Волинського краю стане для всіх натхненням берегти наші традиції, відтворювати скарби народного мистецтва для майбутніх поколінь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити