image
 |  4 16 Червня 2021 | 13:46

Заради російськомовного продукту Кварталу 95 Зеленський готовий піти проти української мови

Вчора, 15 червня, "Слуги народу" разом з безпринципними депутатами-малоросами від "Голосу" та ще 10-ма позафракційними підтримали внесення до порядку денного закону, який вбиває українізацію в сфері кіно, телесеріалів, політичної реклами та агітації. 

Про це написав на своїй сторінці в мережі facebook голова Волинської "Свободи", керівник фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

"Серед манкуртів, які виступили проти української мови, виявився і народний депутат від Волині, голова обласної організації "Слуг народу" Валерій Стернійчук. До речі, цей депутат не вперше голосує всупереч волі волинської громади.

Головний ініціатор антиукраїнського законодавства - президент Володимир Зеленський. Нардепи від "Слуги народу" та Вакарчука - лише пішаки у цій партії. Висока державна посада не змінила малоросійську свідомість коміка з Кварталу 95. Для Зеленського особисті меркантильні інтереси завжди були важливіші за національні. Цим і пояснюється прагнення вбити законодавчу норму про українізацію українського кінопростору. Заради російськомовного продукту Кварталу 95 Зеленський готовий піти проти української мови.

Наразі лише третину серіалів на п’ятьох провідних українських телеканалах демонструють українською мовою. Решта – йдуть російською. Із 43 серіалів лише 14 виготовлені, дубльовані або озвучені українською мовою, інші 29 – російською. У випадку ухвалення законопроєкту доба українізації і звільнення від наслідків русифікації в Україні буде поставлена на паузу. Знову розпочнеться повзуча русифікація інформаційного простору. А українська так і залишатиметься мовою другого сорту на телебаченні. Горе країні, якою керують особи з колоніальним світоглядом", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісова галузь Волині, яку очолює Кватирко, – погрузла в кримінальних провадженнях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити