image
 |  0 29 Червня 2020 | 15:20

Заробітки – як у Польщі: на Волині в розпалі – сезон збору полуниці (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Хорохорин Луцького району пік сезону для збирачів ягід. Люди за день обривають по 100 тонн полуниці, – розповіла одна зі збиральниць ягід Людмила Дирда.

Полуницею тут почали займатися 15 років тому селяни, які приїхали із заробітків із Польщі, каже фермер-одноосібник Віктор Карпович. У Хорохорині – 250 дворів, з яких, – розповідає, – не вирощують ягоди зо два десятки.

"Мішками з Польщі ховали в машині розсаду, розсаджували касети і висаджували в поле. І так виростили потрошки все більше і більше з кожним роком", – каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зняли НЛО: експерти наполягають на достовірності фото (ФОТО)

Староста Хорохорина Анатолій Мельничук називає село полуничною столицею Волині. Каже: оптові покупці їдуть сюди за ягодами зі всієї України.

Людмила Дирда до Хорохорина приїхала з Іваничівського району. Каже: на цій плантації працює два тижні.

"Їздила я і за кордоном працювала теж на полуниці, то збираю я вже років 3. Зараз тут теж непогані заробітки, за день можна заробити 1200-1500, залежно як хто працює", – розповідає збирачка ягід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципали спіймали лучан, які зливали відходи та нечистоти поруч із будинком (ФОТО)

Як розповів Суспільному керівник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, – у Хорохорині вирощують 75% волинських полуниць. Через погоду, – каже, – сезон збору змістився на кінець червня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити