image
 |  2 13 Грудня 2018 | 11:46

Застуда наступає: як вилікувати кашель?

Щоб швидко вилікувати кашель, потрібно визначити його вид та причини. Від цього залежатиме спосіб лікування. Можна використовувати настоянки, відвари та процедури для лікування.

Щоб обрати рецепт, потрібно знати вид кашлю. Для цього необхідно врахувати: тривалість хвороби, силу симптому та його характер.

Першим видом є непродуктивний кашель Для нього характерна відсутність мокротиння, що провокує появу болю в грудях. Це сухий кашель, який викликається фарингітом, ГРВІ, ларингітом, початком трахеїту.

Наступним є продуктивний вид. Він виділяється утворенням мокротиння. Вологий кашель є вірним супутником пневмонії та бронхіту, говорить ukr.media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Євробляхери» вигадали спосіб уникнути розмитнення

Не можна відмовлятися від візиту до лікаря, якщо симптом зберігається більше 2 тижнів. Погані симптоми - температура, свист у грудях, утруднення дихання, харкотиння гнійного типу. Йти до лікаря, якщо через 2 доби після прийому антибіотиків симптоми не полегшали і не спала температура, є сильна біль у грудях. 

Щоб вилікувати сухий кашель, потрібно питво. Щоб зняти подразнення в горлі і домогтися продуктивної форми кашлю, потрібно треба більше 2 л рідини в день. Рекомендується проводити інгаляції з содою або мінеральною водою. Не варто нехтувати зволоженням повітря.

Мокрий кашель можна лікувати молоком з імбиром, бананом від кашлю, гусячий жиром та ріпою з медом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити