image
 |  5 15 Жовтня 2022 | 21:15

Заступник голови Волиньради відвідав ветеранів УПА (ФОТО)

Перший заступник голови Волинської обласної ради відвідав ветеранів УПА.

Про це написав Юрій Поліщук ( ВО "Свобода") на сторінці у facebook.

"Цими днями мав змогу навідатися до двох ветеранів УПА, які проживають на Волині. Вручив Почесні грамоти Волинської обласної ради та невеликі подарунки.

Дві долі – такі різні, але водночас дуже схожі. Обидві Ганни у юному віці були зв’язковими Української повстанської армії, відбували покарання у норильських таборах, де зазнали тортур і знущань, проте, вони залишилися незламними та дочекалися Незалежності України.

95-річна Ганна Зелена нині проживає у селі Скулин, має світлу голову, досі пам’ятає війну і в деталях пригадує пережите.

Ганна Лихач, яка мешкає у Луцьку, сьогодні святкує своє 100-річчя. Це жінка, яка досі зберегла незламність духу і відданість Україні.

Також до вітань долучилися волонтерки з громадської організації «Яворина-Волинь» Руслана Вознюк та Юлія Рудчик, які підготували для ветеранів смачні гостинці.

Я дуже втішений тим, що ми маємо можливість спілкуватися із живими легендами. Це люди, які уже десятки років свою позицію націоналіста висловлюють гучно та сміливо. Герої – серед нас і нам потрібно їх помічати, поважати, навідувати.

Шкода, що воїнів УПА стає все менше, але ми вдячні їм за боротьбу, відвагу та життєлюбство. Нам є кого наслідувати! Вони наша справжня історія. В них любов до України, жага до волі та ідентичність українського народу", - зазначив Юрій Петрович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити