image
 |  173 12 Серпня 2024 | 11:21

Заступника Міністра енергетики затримали на хабарі у півмільйона доларів

За сприяння Міністра енергетики України СБУ та НАБУ затримали його заступника на хабарі у $500 000.

Про це повідомляє СБУ, пише  "ВолиньUA".

За цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському. Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики. Посадовець, в чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення.

До корупційної схеми заступник міністра залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря.

Фігурантам загрожує до 12 років вʼязниці з конфіскацією - СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство двох військових на Волині: апеляційний суд не погодив довічне ув'язнення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити