image
 |  0 15 Січня 2020 | 16:23

Заступником голови ДБР може стати адвокат Януковича

Заступником голови Держбюро розслідування може стати адвокат президента-втікача Віктора Януковича Олександр Бабіков. На заступника буде покладено аудит справ Майдану, коли ДБР їх отримає (наразі ДБР фізично отримало шість справ).

Про це повідомляється на сторінці ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» у Facebook у середу, 15 січня.

Як зазначається, 14 січня родини загиблих на Майдані, та їхні адвокати, поранені і учасники Революції Гідності зустрічались із очільницею ДБР Іриною Венедіктовою.

«2 січня ми подавали звернення, де заперечували проти призначення на адміністративні посади осіб, які мають конфлікт інтересів. На зустрічі спробували прояснити ці питання. Зокрема, чутки щодо призначення на посаду заступника директора ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова. На жаль, спростування не відбулось» - йдеться в повідомленні.

Венедіктова зазначила, що в разі рекомендації конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки він буде призначений.

«Згодом з'ясувалось, що Бабіков вже проходить спецперевірку. А конкурсна комісія, якій окремо ставили питання, наявність у Бабікова конфлікту інтересів в зв'язку із його діяльністю як адвоката не виявила. Мовляв, Бабіков не є особистим адвокатом Януковича, а лише знайомився із матеріалами цієї справи. Не виявив жодних перешкод для цієї посади Бабіковим і поліграф», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Олександр Бабіков активно захищав Януковича, зокрема, в справі щодо вбивств і насильства над протестувальниками взимку 2014 року. Бабіков складав і підписував процесуальні документи в інтересах Януковича, брав участь в судових засіданнях, оскаржував дії слідчих. Бабіков працював в АО «АВЕР ЛЕКС» разом з адвокатами Сердюком В.А., О. Горошинським, Федоренко І.Л. (Горошинський також захищає беркутівців в справі щодо розстрілу на Інститутській).

Читайте також: Зарплата у 40 тисяч, пенсія у 20 тисяч - нові обіцянки команди Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити