image
 |  2 16 Травня 2018 | 07:42

Завтра проїзд у луцьких маршрутках коштуватиме вже 5 гривень

Тариф набере чинності з моменту публікації у газеті «Луцький замок», яка виходить у четвер.
Про це 16 травня 2018 року повідомляє сайт «Волинь Online».
Про це йшлося сьогодні, 16 травня, під час засідання виконавчого комітету міськради.
До міськради звернулися перевізники щодо підвищення тарифу на перевезення пасажирів.
Члени виконкому встановили граничний тариф на послугу з перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування у звичайному режимі руху 5 гривень, для дітей шкільного віку від 6 до 18 років встановити вартість проїзду у автобусах на міських маршрутах загального користування у розмірі 2 гривень за одну поїздку за наявності чи студентського квитка.
Перегляд діючих тарифів на перевезення повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежить від господарської діяльності перевізника, у тому числі у разі зміни вартості палива більш ніж на 10 %.
Як йдеться у проекті рішення, у плановому тарифі витрати на паливо розраховані із ціни дизельного пального 23 грн/л, відповідно до наданих підтверджувальних документів перевізників щодо фактичних закупівель пального. У чинних тарифах враховано вартість палива в розмірі 20 грн / л. Ріст ціни становить від 15 %, порівняно із врахованою у чинному тарифі. Витрати на оплату праці водіїв розраховано із  розміру мінімальної погодинної оплати праці в розмірі 22,41 гривні із затвердженого на державному рівні мінімального розміру  оплати праці за виконану місячну норму праці  в розмірі 3723 гривні. Рентабельність у плановому тарифі враховано на рівні  10 %.
Тариф сформували, за результатами обстеження пасажиропотоків, якими охопили 90 % маршрутів. Таким чином, розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає від 3,08 гривні до 6,78 гривні, середній розрахунково-плановий тариф за маршрутами загального користування у звичайному режимі руху становить 4,69 гривні. Антимонопольний комітет погодив проект рішення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити