image
 |  626 6 Липня 2024 | 17:19

Заяву релігійної громади Успенського собору УПЦ мп у Володимирі суд не взяв до розгляду

Релігійна громада Свято-Успенського собору УПЦ МП ніяк не може змиритися з тим, що держава проти існування пропагандистської структури в Україні, яка підпорядковується росії, та намагається через суд поновити договір оренди на користування святинею.

Про це пише Буг.

Проте Господарський суд не прийняв позовну заяву представників УПЦ мп. Про це стало відомо із ухвали Господарського суду Волинської області від 1-го липня.

Як йдеться у документі, 24-го червня до Господарського суду Волинської області надійшла позовна заява від 20-го червня Релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви МП міста Володимира, в якій позивач просить визнати укладеною додаткову угоду до договору №101 від 07.10.2019 про безоплатне користування даною релігійною громадою культовими будівлями, державною власністю, що знаходяться за адресою: м. Володимир, вул. Соборна, 25,27.

Однак подана позовна заява не може бути прийнята Господарським судом, оскільки юридична особа, зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет в підсистемі “Електронний суд” ЄСІТС, який станом на 01.07.2024 не зареєстрований.

Тож суд залишив позовну заяву Релігійної громади УПЦ мп без руху. Проте прихильники московського патріархату в Успенському соборі Володимира ще можуть виправити вказані недоліки впродовж 10-ти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріархат відмовився покинути Успенський собор у Володимирі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити