image
 |  4 5 Лютого 2021 | 17:52

Збільшення площі Луцька у 10 разів не гарантує ріст його потенціалу, – депутат

Збільшення площі Луцька у 10 разів ще не гарантує автоматичний ріст його потенціалу.

Про це у інтерв'ю заявив голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Депутат відзначив, що зростання площі Луцької громади потенційно дозволяє стверджувати про нові можливості.

"Місто справді отримало шанси. Але треба ще правильно ними скористатися. А це – дві різні речі. Саме по собі збільшення площі навіть у 10 разів не означає зростання економічної потужності, можливостей та добробуту мешканців громади. Для цього слід довго і наполегливо працювати. Перед початком будь-якої справи потрібно грунтовно проаналізувати вихідні дані. Ми зіткнулися з новими реаліями. Тепер сільські території займають більшу частину площі великої громади.

Тому першочергово необхідно вивчити потенціал та ресурси громад, які приєдналися до Луцька. Чи можна залучити туди інвесторів? Який бізнес там можна розвивати? Чи реально створити у межах громади індустріальний парк? Розбудова якої соціальної інфраструктури потребує найбільшої уваги? Розробити на основі цього стратегію розвитку Луцької громади на найближчі 5 років. А потім поетапно її втілювати", - наголосив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’ятки архітектури у Луцьку стали об’єктами вандалізму, - депутат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити