image
 |  2 14 Травня 2020 | 20:04

Збільшення території Луцька не означає автоматичного зростання потенціалу, – голова фракції ВО «Свобода»

До складу Луцька увійдуть нові території і населені пункти Жидичинської, Княгининівської та Заборольської ОТГ. Настане новий етап у розвитку міста. Яким він буде – залежить від мешканців нової великої громади.

Про це написав у себе на сторінці в мережі Фейсбук голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік.

Депутат зазначив, що до нового адміністративного устрою є багато питань. Якби реформа децентралізації проводилась так як потрібно, певно ми б мали зараз трохи інший склад Луцької міської ОТГ.

Микола Федік, не бачить жодної логіки у тому, що такі села як Липини, Підгайці, Струмівка, Рованці, Полонка та Гірка Полонка, частина з яких повністю стала частиною міста, опиняються поза межами Луцька. А от населені пункти, розташовані за 20 км від міста, тепер будуть його складовою. Але така вже особливість реформування по-українськи. Тепер головне завдання для міста - максимально скористатися новими можливостями, які відкриваються перед ним.

Збільшення території Луцька з початкових 42 квадратних кілометрів до серйозних 350-ти ще не означає автоматичного зростання потенціалу. Можна мати велику територію, але не мати ефективного господаря та відповідальної влади. Тоді ніякої користі від приєднання сіл до міста не буде. З іншого боку, можна грамотно розпорядитися новим потенціалом, залучити інвесторів, збудувати нові підприємства, створити тисячі робочих місць і наповнити казну Луцької міської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монополія великого бізнесу в часи карантину має бути ліквідована, - голова фракції «Свобода» в Луцькій міській раді

«Тепер луцька влада не матиме права нарікати на відсутність місця для будівництва індустріального парку, нового заводу, логістичних центрів. А якщо все-таки нарікатиме, значить це погана неефективна влада».

«Сьогодні розпочинається нова сторінка у розвитку Луцька. Якою вона буде - залежить від усіх нас. Ми можемо скористатися шансом і створити економічно потужну, динамічну і відкриту для інвестицій та нових ідей громаду. Але також можемо топтатися на місці і втрачати дорогоцінний час. Яким шляхом ми підемо також залежатиме від того, яку владу оберуть собі мешканці новоствореної Луцької міської ОТГ 25 жовтня. Але це вже інша історія», - коментує Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити