image
 |  4 12 Липня 2021 | 20:40

ЗЕКОноміка: $30 мільйонів пpемії за 20 мільярдів чистого збитку отpимали Коболєв і компанія

Ексглава «НАК Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що топменеджери української компанії отримали багатомільйонні премії в 2020 році за виконані перед держбюджетом зобов'язання з відрахувань податків та частини прибутку. Так Коболєв відреагував на дані ЗМІ, що в 2020 році правління НАК отримало $30 млн бонусу, незважаючи на майже 20 млрд грн чистого збитку.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

«Менеджмент «Нафтогазу» за підсумками 2020 року виконав усі головні поставлені перед ним завдання. Хтось виконав добре, хтось погано. Все зафіксовано у впровадженій системі управління талантами», – зазначив Коболєв. Про це повідомляє liga.net.

За його словами, кожен із директорів і членів правління отримав премії в межах максимально дозволеного ліміту, який прописаний у контракті кожного співробітника «Нафтогазу».

«Ба більше, прибутковість в окремо взятому році не є головним показником ефективності компанії. Не потрібно закінчувати МБА, щоб знати прописну істину, якою користуються всі інвестори, – «cash is king». Говорячи простіше, розумного акціонера насамперед цікавить грошовий потік, який генерує бізнес зараз і буде генерувати в майбутньому», – резюмував Коболєв.

Раніше повідомлялося, що керівництво НАК «Нафтогаз» у 2020-му сумарно отримало 610,1 млн грн винагороди. Водночас компанія минулого року отримала збиток у 19 млрд грн.

Розмір винагород членів правління встановлює наглядова рада. У своєму листі глава правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко просить спостережну раду на засіданні розглянути і затвердити підготовлений звіт із винагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський просить Раду позачергово легалізувати канабіс (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити