image
 |  0 15 Вересня 2020 | 18:37

Зеленський далекий від обіцянки зламати корупцію в Україні, – Financial Times

Скандал із суддями Окружного адміністративного суду Києва та його главою Павлом Вовком показує, наскільки президент України Володимир Зеленський далекий від виконання обіцянки перемогти корупцію.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це заявляється в статті Financial Times. У матеріалі розповідається про розслідування проти Вовка та ще кількох суддів, що спеціалізуються на розгляді апеляцій щодо урядових рішень. НАБУ підозрює їх у спробі «захопити державну владу» через контроль судової системи, а також у корупції.

«У більшості країн суди ведуть боротьбу з мафією. Але в Окружному адміністративному суді Києва деякі судді й самі є представниками мафії», – написали в FT.

Навіть «за мірками корумпованої системи правосуддя України», як сказано в матеріалі, інформація з «плівок Вовка» є екстраординарною. Йдеться про записи, які раніше оприлюднило НАБУ і які можуть свідчити про корупцію та спробу захопити владу ОАСК.

Національне антикорупційне бюро стверджує, що Вовк був у змові з кількома колегами, щоб отримати вплив на інші суди та державні органи шляхом винесення судових постанов із метою шантажу.

Видання підкреслило, корупція в суді – це «опора олігархічного впливу», що дозволяє заможним власникам бізнесу й політикам захищати свої інтереси.

Водночас, боротьба з корумпованими суддями в Україні є головним пріоритетом для МВФ, ЄС і міжнародних інвесторів.

Сам Вовк у коментарі виданню заявив, що записи нібито є фальсифікованими та містять тільки частини фраз і розмов. Голоси на «плівках», за словами голови суду, «певною мірою схожі на його голос і голоси його колег».

«Однак я можу впевнено стверджувати, що я і мої колеги не були учасниками подібних розмов. Це, безсумнівно, фальсифікація», – додав Вовк.

У FT також нагадали про реакцію на скандал Офісу президента. Пресслужба Зеленського заявила, що він не має права втручатися в судову систему.

«Ця справа показує, наскільки Володимир Зеленський, колишній комік, обраний президентом у минулому році завдяки обіцянці «зламати систему» корупції в країні, далекий від її реалізації», – вважає автор матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпрецедентна подія: «Слугу народу» Юрченко з помічником Фіщенко спіймали на хабарі за законопроект

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити