image
 |  2 17 Грудня 2020 | 20:57

Зеленський лютує, Офіс президента теж: реакція на провал голосування за Вітренка, – ЗМІ

Народні депутати від «Слуги народу» провалили голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду віцепрем'єра – міністра енергетики, проігнорувавши пряме прохання президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL», який цитує «Страну» із посиланням на своє джерело, це викликало різко негативну реакцію самого глави держави і його Офісу.

«Перший (Зеленський) лютує, Офіс президента теж. Вони телефонували, намагалися протиснути, але не вийшло. Хтось ставив плюсик у чаті й не голосував, хтось просто не брав слухавку, вимикав телефон», – розповів співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні мільйонів на Вітренка знайшли, а на лікарів – ні: ексменеджер отримав гігантську премію від «Нафтогазу»

За його словами, це показова ситуація, тому що тепер на Банковій не знають, що їм робити.

«Нового кандидата поки немає, а голосувати з-під палки більше ніхто не буде», – пояснило джерело.

Зі свого боку, джерела видання уточнили, що голосування провалилося через відмову підтримати кандидатуру Вітренка нардепів від «Опозиційною платформи – За життя».

«Воно провалилося тому, що відмовилися голосувати група Льовочкіна, а за нею і Медведчук», – сказав співрозмовник.

Водночас глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що альтернативи Вітренку на цю посаду зараз немає, тому повторне голосування за нього відбудеться в січні.

Нагадуємо, що Верховна Рада 17 грудня провалила призначення Юрія Вітренка віцепрем'єр-міністром – міністром енергетики. За відповідне рішення проголосувало 186 нардепів із 225 необхідних.

Раніше профільний комітет парламенту відхилив його кандидатуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак – агент Росії? В Раді у справі «вагнерівців» заслухали офіцера розвідки Міноборони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити