image
 |  0 22 Травня 2020 | 21:01

Зеленський не захотів забирати Київську лавру в УПЦ МП, зіслався на Кабмін

Президент Володимир Зеленський заявив, що питаннями оренди Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату займається Кабінет міністрів.

Прпо це пише "Українська правда" з посиланням на сайт президента.

Автори петиції вимагають у глави держави "припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати Києво-Печерську лавру у використання Православній Церкві України". 

Петицію вже підписали 27,5 тисячі людей, чого більш ніж достатньо для розгляду цього питання президентом.

"Відповідно до пункту 5 статті 116 Основного Закону України Кабінет Міністрів України здійснює управління об'єктами державної власності.

Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері економіки щодо здійснення відповідно до закону управління об'єктами державної власності, у тому числі корпоративними правами, делегування в установленому законом порядку окремих повноважень щодо управління зазначеними об'єктами міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, визначено Законом України "Про Кабінет Міністрів України" (абзац четвертий пункту 1 частини першої статті 20)", - йдеться у відповіді Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не усвідомлює, що його починає роз’їдати влада, що він морально деградує, - психолог

Нагадаємо: Раніше на сайті президента з’явилася петиція з вимогою до Зеленського розірвати договір оренди Києво-Печерської лаври з УПЦ МП та передати релігійну святиню у використання ПЦУ.

У мотиваційній частині петиції звертається увага на те, що Православна церква України — автокефальна православна церква на території України, і Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

На думку підписантів, цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України.

Водночас зазначається, що Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною. Крім того, високі церковні ієрархи УПЦ МП були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях, направлених проти українського народу, та наводяться факти на підтвердження цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всупереч закону, голова СБУ Баканов займає керівну посаду в іспанській фірмі, – «Схеми»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити