image
 |  0 27 Червня 2020 | 19:41

Зеленський у Херсоні відвідав місцеву синагогу, йому подякували

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Херсонщину відвідав місцеву синагогу Хабад у Херсоні, де зустрівся з головним рабином міста та області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента у Telegram-каналі, - інформує УНН.

​​"Президент України Володимир Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині, громада якої налічує понад 5 тис. осіб. У квітні цього року синагогу намагалися підпалити зловмисники. Двоє підозрюваних у цьому злочині були затримані через три тижні після інциденту. Глава держави зустрівся з головним рабином Херсона та Херсонської області Іосифом-Іцхаком Вольфом та оглянув відремонтовані частини будівлі, які були пошкоджені під час спроби підпалу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Іосиф-Іцхак Вольф подякував Президенту за швидку реакцію української влади на цей акт антисемітизму. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений у Швейцарії екс-нардеп із Волині нарікає на маніпуляції та оскаржує рішення суду

Вказується, що Володимир Зеленський і головний рабин регіону вручили листи-подяки начальнику поліції Херсонщини Олександру Прокудіну та голові СБУ в регіоні Сергію Криворучку за швидке розкриття злочину.

"Головне навіть не те, що це швидкий і правильний результат. Я думаю, що найголовніше – і це сталося – що всі люди бачать, що в Україні є громадяни України. І, незважаючи на національність, віросповідання, всі вони захищені державою Україна, нашими інституціями, нашими правоохоронцями. Найголовніше – щоб усі тут себе відчували, як люди", – заявив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтернет злили імена соратників Зеленського, які допомагають російському банку займатися рейдерством

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити