image
 |  2 16 Березня 2020 | 18:36

Зеленський – в істериці: Рада повинна працювати, не зважаючи на коронавірус

Заява голови Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, що Верховна Рада змінить графік роботи та проведе позачергове засідання 17 березня у зв’язку з можливим поширенням коронавірусної інфекції в Україні, схоже, викликала істерику в президента Володимира Зеленського.

Разумков уточнив, що Верховна Рада не буде закриватися, але змінить свій графік роботи. Зокрема, до 3 квітня нардепи працюватимуть у комітетах. Спікер Ради відзначив, що таку пропозицію підтримали депутати від різних фракцій і груп, з якими він спілкувався.

Попри те, що це – узгоджена пропозиція представників різних фракцій і груп, Володимир Зеленський виступив із заявою, в якій висловив думку про те, що Верховна Рада повинна працювати за раніше встановленим планом і працювати над реформами.

Про це Зеленський заявив у своєму зверненні в мережі Фейсбук.

"На мою думку, зміна плану Верховної Ради – недопустима. Зараз, у ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи, парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони. Впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи. Призначати міністрів економіки та енергетики, генерального прокурора України. Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки. Без них – економічна кома", – йдеться в заяві.

Такі заяви президента видаються щонайменше некомпетентними, оскільки загальновідомо, що Україна – парламентсько-президентська держава. І президент не може роздавати вказівок, як належить працювати найвищому представницькому органу держави, бо це не входить до його компетенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від «Слуги народу» просять РНБО звільнити Сивохо

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити