image
 |  4 25 Червня 2021 | 08:32

Зеленський задоволений зривом операції із затримання «вагнерівців»

Президент Володимир Зеленський висловив задоволення у зв'язку з тим, що операцію із затримання найманців ПВК «Вагнера» в Україні було зірвано. Глава держави підтвердив, що вона дійсно готувалася, заявивши при цьому, що українські спецслужби до неї нібито не причетні.

Про це повідомляє «Дзеpкало тижня».

«Це точно не була наша операція. Я точно розумію, що ідея такої операції - це була ідея інших країн», - заявив Зеленський в інтерв'ю, що транслювалося на телеканалі «1+1» увечері в четвер, 24 червня.

Зі слів президента можна зробити висновок, що влада таки причетна до зриву операції.

«Слава Богу, що ми проявили суб'єктність у цьому важливому питанні», - зазначив він.

За словами Зеленського, Україна могла б зіткнутися з негативною реакцією міжнародного співтовариства в разі примусового посадки турецького літака з російськими найманцями на борту.

«Ми з вами бачили, що було в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилося, чим закінчуються такі спецоперації тієї чи іншої країни», - пояснив він.

Зеленський також розповів, як просив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка видати «вагнерівців» Україні, а той пообіцяв, але не зробив цього.

«Я подзвонив Олександру Григоровичу. Я попросив його... Я його попередив, що готовий передати йому всю інформацію про цих людей... Ми розуміли, хто це такі. Він сказав мені по телефону: «Я розумію, дорогий Володимире Олександровичу, я не підведу, все буде нормально, я розберуся». Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім сталося те, що сталося. Це була остання наша з ним розмова», - повідомив Зеленський.

Провал операції із затримання «вагнерівців» - історія не лише про імовірного «крота», - адже жодна держава не застрахована від появи шпигуна у вищих ешелонах влади, а й про відсутність у Зеленського готовності адекватно реагувати на його наявність. Чому Зеленський так боїться розслідування Bellingcat, Володимир Кравченко розповідає в статті «Дуже страшне кіно».

Українська розвідка за підтримки американських колег ідентифікували і розшукали російських бойовиків, які воювали в Донбасі . Частина з них причетна до катастроф MH17, Іл-76 і Ан-26.

Далі бойовиків від імені неіснуючої ПВК «МАР» запросили на роботу до Венесуели. Група з 33 осіб мала літаком вирушити з Мінська до Туреччини. Українські спецслужби планували під слушним приводом посадити літак в Україні і затримати найманців. Але через злив операції бойовики були затримані КДБ Білорусі і видані Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради російськомовного продукту Кварталу 95 Зеленський готовий піти проти української мови

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити