image
 |  0 5 Квітня 2021 | 14:15

Зеленський збільшив орденський ланцюг президента

Знак президента України матиме 16 декоративних ланок, замість 12-ти

Володимир Зеленський змінив вигляд Знака президента України – орденського ланцюга, який складається з медальйона-підвіски, фініфтевих медальйонів та декоративних ланок. Відповідний указ оприлюднений на сайті Офісу президента у понеділок, 29 березня.

Зміни стосується лише кількості декоративних ланок – стилізованого зображення листя та кетягів калини на ланцюгу. Їх тепер буде 16, замість попередніх 12. Зазначимо, що в указі причина збільшення цих ланок не вказується.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Що відомо про Знак президента України

Один із офіційних символів президента України, який має форму орденського ланцюга, що складається з медальйона-підвіски, 6 фініфтевих медальйонів та 12 декоративних ланок, розміщених у відповідній послідовності. Він виготовлений з жовтого і білого металу та важить близько 400 грамів. Його носять на шиї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у екоінспекції на Волині: очільника викликали до Києва, він не поїхав, – порушили провадження

Президенти використовують цей знак під час прийому вірчих і відкличних грамот глав дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, вручення державних нагород, президентських відзнак, відзнак лауреатів державних премій, а також під час телевізійних звернень з посланнями до народу. Він використовується також у інших випадках, якщо це передбачено нормами протоколу.

Серед інших офіційних символів президента є штандарт, гербова печатка та булава.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити