image
 |  2 12 Червня 2020 | 09:46

Зеленський звільнив посла у Франції, який домігся скасування реклами Danone з Пореченковим

Президент України Володимир Зеленський звільнив із посади посла України у Франції Олега Шамшура, який домігся скасування реклами компанії Danone на російському ринку за участю скандального актора Михайла Пореченкова.

Про це OBOZREVATEL стало відомо з указу на сайті президента. Іншим указом Зеленський призначив на його місце Вадима Омельченка.

"Звільнити Шамшура Олега Владиславовича з посади надзвичайного і повноважного посла України у Французькій Республіці та з посади постійного представника України при ЮНЕСКО за сумісництвом", – йдеться в документі.

Новий посол України у Франції Вадим Омельченко народився 1963 року. Він отримав юридичну освіту в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові.

Він двічі виконував обов'язки радника спікера Верховної Ради України, був консультантом парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.  

Працював викладачем у Дипломатичній академії при МЗС України, а також в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Т. Шевченка. З 2006 року очолював Інститут Горшеніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 автівок! У ЗМІ показали кортеж «велосипедів» Зеленського (ВIДЕО)

Як писав OBOZREVATEL раніше, французька компанія Danone в Росії зняла в рекламі своєї продукції відомого російського актора Михайла Пореченкова. 

30 жовтня 2014 року Пореченков відвідав "ДНР" і виїхав на позиції бойовиків у районі донецького аеропорту. Там він зробив кілька пострілів по позиціях українських захисників ДАП із великокаліберного кулемета.

Український підрозділ компанії Danone виправдався за скандал навколо реклами Actimel з Пореченковим. У заяві наголошується, що Danone є частиною міжнародної групи, яка працює в 140 країнах світу, і не може впливати на рішення російського підрозділу.

Згодом на ситуацію гостро відреагували в посольстві України у Франції. Там зазначили, що великий бізнес повинен бути відповідальним і не може пропагувати "пособника кремлівських терористів".

Незабаром посол України у Франції Олег Шамшур заявив, що компанія Danone вирішила відмовитися від реклами на російському ринку за участю актора Михайла Пореченкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський думає, що держава – це він, – голова Волинської «Свободи»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити