image
 |  2 30 Вересня 2019 | 21:01

Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО

Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони. Відповідну заяву написав сам Данилюк ще 27 вересня, коли президент перебував з офіційним візитом у США.

Указ про звільнення секретаря РНБО опублікований на сайті Президента України, - пише 24ТБ.

Цікаво: Що відомо про Олександра Данилюка: коротка біографія поки що секретаря РНБО Що відомо про Олександра Данилюка: коротка біографія екссекретаря РНБО

Коли і як Данилюк подав у відставку?

Вперше повідомлення про те, що Олександр Данилюк іде у відставку, з'явилося ще зранку 27 вересня. Тоді про це повідомила низка українських ЗМІ, а сам Данилюк лише віджартувався у соціальних мережах.

Та вже за кілька годин інформацію про те, що секретар РНБО написав заяву про відставку, підтвердили в Офісі Президента України. Там пояснили: Володимир Зеленський розгляне заяву опісля поверення зі США, де перебуває з офіційним візитом.

Коли факт заяви вже був підтверджений офіційно, підтвердив це і сам Олександр Данилюк. Тоді він підкреслив, що залишається на роботі до рішення президента.

Що відомо про роботу Данилюка в РНБО?Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем РНБО ще 28 травня. На цій посаді він замінив Олександра Турчинова.

Данилюк після початку роботи в оборонному відомстві відзначав, що орган не готовий виконувати функції на потрібному рівні. Через це його команда проводить серйозні зміни в РНБО. Вони стосуються війни на Донбасі, роботи розвідки і контррозвідки, реформуванння "Укроборонпрому", роботи у сфері енергетики і секторі безпеки та посилення кібербезпеки.

Що про відставку Данилюка казали у владній команді та серед громадського суспільства?

Засоби масової інформації, які першими повідомляли про відставку Данилюка, називали одразу дві причини відставки секретаря РНБО. Коли хтось говорив про те, що Олександр Данилюк звільняється, аби стати послом України у США або Великій Британії, інші стверджували – все через конфлікт з головою Офісу Президента Андрієм Богданом Данилюк подав заяву про відставку через конфлікт з Богданом, – ЗМІ .

Так само все не дуже однозначно і провладній команді. Так, наприклад, лідер "Слуги народу" та голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зізнався, що про заяву, написану Данилюком, дізнався з інтернету.

Згодом у ЗМІ з'явилася ще одна версія того, що сталося. Згідно з нею, Олександр Данилюк написав заяву особисто через Володимира Зеленського. Мовляв, президент власноруч викреслив його зі списку тих, хто полетів з офіційним візитом до США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у Зеленського: Данилюк звільняється через конфлікт із Богданом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити