image
 |  9 26 Квітня 2020 | 00:03

Зеленського спіймали на брехні про зарплати топових чиновників

Президент України Володимир Зеленський у фільмі про першу річницю своєї влади заявив, що зараз чиновники в Україні отримують до 47 тис. грн, що не відповідає дійсності.

Зокрема, глава держави не уточнив, що зарплати працівників бюджетних установ обмежили тільки з квітня і до кінця карантину, а керівництва таких компаній, як "Нафтогаз України" або "Укрпошта", це взагалі не стосується, пише Bihus.Info.

На противагу неправдивим даним у фільмі Зеленського журналісти назвали реальні оклади українських міністрів та інших чиновників, а також загальні суми нарахувань їм за березень 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не піде на стадіон чи вулицю. Він уже не той, що був рік тому, – депутат Луцькради

Так, наприклад, оклад генеральної прокурорки Ірини Венедіктової склав 93 648 грн, заступника генпрокурорки Гюндуза Мамедова – 86 445 грн, а керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького – 75 672 гривень.

Оскільки Венедіктова була призначена генпрокуроркою 17 березня, то за половину місяця її нарахування з усіма надбавками становили 76 033 гривень. Мамедов отримав сукупно 109 378 грн, а Холодницькому в березні нарахували 181 612 гривень.

Що стосується Національного антикорупційного бюро, то його директор Артем Ситник минулого місяця отримав оклад у розмірі 102 097 грн, перший заступник глави відомства Гізо Углава – 85 761 грн, а посадові оклади заступників керівника НАБУ Тетяни Варварської і Анатолія Новака – 100 896 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупціонер, шахрай і наркоман: як Зеленський висміював Саакашвілі (ВІДЕО)

Очільник СБУ Іван Баканов, зі свого боку, в березні з усіма надбавками і преміями отримав 87 399 грн, його перший заступник Руслан Баранецький – 87 197 грн, а заступники Володимир Горбенко і Сергій Андрущенко – по 79 020 гривень.

Оклад міністра юстиції Дениса Малюськи минулого місяця склав 51 104 грн, загалом йому нараховано 60 095 гривень.

Більше 47 тис. грн посадового окладу мають також міністр енергетики Віталій Шубін і в.о. міністра культури Світлана Фоменко. Їхні оклади – 48 294 гривень. З нарахуванням надбавок і вирахуванням податків у березні цим чиновникам нарахували 42 505 і 52 872 грн відповідно.

А про виплати в березні керівництву Національного агентства з питань запобігання корупції раніше писало "Дзеркало тижня". Згідно з оприлюдненою інформацією, голова НАЗК Олександр Новіков після вирахування податків і зборів отримав 98 625 грн – в цю суму увійшли оклад, надбавка за вислугу років і за роботу в умовах режимних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяну надбавку до зарплат отримала лише частина волинських медиків

Його заступнику Івану Преснякову разом із окладом, надбавками і преміями нарахували 95 508 гривень. Зарплата ще одного заступника Романа Сухоставця з урахуванням податків і зборів склала 85 793 гривні. У цю суму увійшли оклад, надбавки за вислугу років, інтенсивність роботи, премія за березень, оплата за період відрядження і оплата за період тимчасової непрацездатності.

Як повідомляли раніше, Зеленський говорив, що затягнути пояси в Україні доведеться не тільки чиновникам, але і суддям, членам наглядових рад держкомпаній, народним депутатам, прокурорам, працівникам НБУ і ЦВК. За його словами, всі ці категорії не повинні отримувати більше ніж 47 тис. грн на місяць.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити