image
 |  0 19 Червня 2019 | 11:47

Зеленського «відбілюють»: Міноборони спростувало своє ж повідомлення про призов «Зе» (ДОКУМЕНТ)

Міністерство оборони спростувало інформацію про призов із мобілізації президента України Володимира Зеленського у 2014-2015 роках.

Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на відповідь Міноборони.

Відповідь на інформаційний запит підписана начальником управління персоналу – заступником начальника штабу командування сухопутних військ Збройних Сил Геннадієм Долгашовим.

У Міноборони запросили інформацію про те, чи оголошувався в розшук Зеленський у зв’язку з тим, що він не з’явився до військкомату за повісткам для призову з мобілізації 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Інформація щодо повісток була оприлюднена пресслужбою Міноборони 13 квітня 2019 року у відповідь на запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва – «Блок Петра Порошенко»), Тетяни Чорновіл і Михайла Бондаря (обидва – «Народний фронт»).

Водночас у відповідь на запит журналістів Міноборони підтверджує, що Зеленський перебуває на військовому обліку у Металургійно-Довгинцівському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність «діловод діловодства».

При цьому повідомляється, що у 2014-2015 роках Зеленський на військову службу з мобілізації не призивався.

«Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу з мобілізації протягом 2014-2015 років не призивався», – сказано у відповіді міністерства.

Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилось, пославшись на те, що це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити