image
 |  11 6 Грудня 2017 | 16:55

Жертвам політрепресій надали право безоплатного проїзду в Луцьку

За пропозицією члена виконавчого комітету Луцької міської ради, представника ВО «Свобода» у виконкомі Михайла Щура особам, потерпілим від політичних репресій, надали право безоплатного проїзду в місті Луцьку.
Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 6 грудня 2017 року.
Ми не маємо права залишити без уваги осіб, які потерпіли від тоталітарних режимів. Тож якщо надаємо пільги особам, які є жертвами нацистських переслідувань, то й повинні нарівні з ними визнавати й осіб, які потерпіли від іншого тоталітарного режиму, – наголосив, озвучуючи пропозицію, Михайло Щур.

В результаті абсолютна більшість членів виконавчого комітету підтримали ініціативу щодо надання права на безкоштовний проїзд для «осіб, визнаних жертвами нацистських переслідувань, та осіб, потерпілих від політичних репресій».
Нагадаємо, що 30 вересня 2015 року Волинська обласна рада прийняла рішення №36/116 «Про надання на території Волинської області статусу осіб, потерпілих від політичних репресій», яким визначила перелік громадян, яким надали відповідний статус.
Посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій передбачає право на пільги, які можуть надавати ради базового рівня. Луцька міська рада першої забезпечила для відповідної категорії своїх мешканців реалізацію такого права.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити