image
 |  2 24 Січня 2021 | 14:28

Зима повертається: українців попередили про погіршення погоди

По Україні очікується погіршення погодних умов. У найближчі два дні - вітряна погода зі значним дощем та снігом, подекуди з хуртовинами.

Про це «УНН» повідомляє з посиланням на дані пресслужби ДСНС.

«За даними Укргідрометцентру, 24-25 січня на Правобережжі України пориви вітру 15-20 м/с, в західних областях значний дощ та мокрий сніг. 25 січня в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях значний сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця, місцями снігові замети (І рівень небезпечності, жовтий)», - повідомили у відомстві.

У більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см, у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях 10-20 см.

Погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення окремих населених пунктів на Правобережжі України, в західних областях також і до порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 24-26 січня по Україні температура вночі від 5° тепла до 2° морозу, вдень 3-8° тепла, 24 січня на півдні до 11° тепла; впродовж 25 січня у західних, 26 січня також у північних та центральних областях близько нуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинян попередили про негоду: дорожники готуються до роботи

Додамо, по Україні вже з середини листопада розігралася зимова погода. У ніч на 19 листопада в Україні були значні температурні контрасти - на заході та півдні +5°, на сході -20°. Екстремальні морози також обрушилися на Україну минулого тижня. Місцями температура сягала 26 градусів морозу.

Метеорологи зазначали, що морозна погода до мінус 26 градусів, яка пройшла Україною - це рідкісне явище, але не є аномалією. На думку синоптиків, якщо земля вкрита сніговим покривом, то для рослин не страшні низькі температури, але плодові дерева можуть померзнути.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити