image
 |  0 12 Липня 2023 | 18:04

ЗМІ опублікували текст домовленості G7 про гарантії безпеки для України

Країни G7 погодили багатосторонні рамки для надання Україні довгострокових гарантій безпеки, спрямованих на захист від майбутньої агресії з боку Росії.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Financial Times, яке отримало текст документа, що його погодили в рамках саміту НАТО у Вільнюсі

Дослівно в документі: "Сьогодні ми розпочинаємо переговори з Україною, щоб формалізувати... нашу незмінну підтримку України, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відновлює свою економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичне співтовариство".

У заяві додається, що переговори з Києвом розпочнуться негайно.

Зобов'язання, до яких країни, що не входять до G7, також запрошені приєднатися, включатимуть постачання "сучасної військової техніки на суші, в повітрі та на морі", підготовку українських військових, обмін розвідданими та допомогу у сфері кіберзахисту.

В обмін на це Київ зобов'язується провести реформи, в тому числі судової системи та цивільного контролю за збройними силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба повідомив, коли в Україні з'являться перші винищувачі F-16

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити