image
 |  0 22 Лютого 2021 | 14:12

Зміна назви не змінює суті, - Вітів про конференцію до 100-річчя польської окупації Волині

Після значного суспільного резонансу щодо намірів Генерального Консульство Республіки Польща в Луцьку провести спільно з Волинським національним університетом відзначення 100-ї річниці створення Волинської губернії у складі Речі Посполитої Генконсульство Польщі прибрало з назви згадку про 100-річчя Волинського воєводства. У відредагованому анонсі згадка про це більше не фігурує.

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі facebook голова Волинської «Свободи», керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

Тим не менше, зі зміною назви не знімається питання проведення такої конференції, хоча зміна назви зовсім не змінює її суті. Сам факт, що польська сторона ініціює подібні конференції в українському Луцьку, є неприпустимим. У цьому контексті заява з цього приводу ректора волинського вузу А.Цьося виглядає доволі недолугою.

Цікаво, як би відреагували у Польщі на бажання українців організувати в Холмі наукову конференцію, присвячену річниці операції «Вісла» по виселення українців із їх історичних етнічних територій Холмщини та Підляшшя?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний лісівник Волині Кватирко довів лісове господарство до збитків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити