image
 |  0 25 Січня 2021 | 20:41

Знову зони? Уряд Шмигаля анонсував повернення України до «кольорових» зон карантину

Уряд України залежно від показників захворюваності на "ковід" ухвалить рішення про запровадження "адаптивного" карантину по окремих областях.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням Президента з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції, - передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби Глави держави.

"Ті показники, які ми бачимо сьогодні за кількістю захворілих (на коронавірусну хворобу - ред.), госпіталізованих та тих, хто одужав, свідчать, що посилений карантин був ефективним заходом. Найближчим часом МОЗ дослідить ситуацію у регіонах, і залежно від показників - ми ухвалимо рішення про запровадження адаптивного карантину по окремих областях. Тобто повернемося до зелених, жовтих, помаранчевих і червоних зон", – зазначив Шмигаль.

За його словами, ці зміни у разі прийняття набудуть чинності через сім днів після ухвалення.

Під час наради прем’єр-міністр доповів, що на сьогодні в Україні 235,7 тис. активних хворих на коронавірусну хворобу і 18,6 тис. зайнятих ліжок у медзакладах. Загалом у лікарнях відведено під хворих на COVID-19 понад 66,3 тис. ліжок, з яких 55 тис. забезпечені подачею кисню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНа Волині вилучили партію бурштину-сирцю вартістю понад півмільйона гривень (ФОТО)

Нагадаємо, що Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, - по всій території країни правила "помаранчевої" зони.

Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Розглядається можливість продовжити адаптивний карантин до 31 березня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити