image
 |  2 16 Лютого 2018 | 11:35

Звідки береться вата? Дітей у київській школі виховують Маша і Мєдвєдь (ФОТО)

Учнів молодших класів Школи І-ІІІ ступенів №286, що у Голосіївському районі столиці, навчають молоді вчені в образах популярних російських героїв – Маші та Мєдвєдя. Відповідні світлини адміністрація навчального закладу виклала на своїй сторінці у соціальній мережі.
«Сьогодні до учнів молодшої школи завітали незвичайні гості – Ведмідь та Маша, а разом з ними молоді вчені Інституту експериментальної патології, онкології та радіобіології імені Р. Кавецького, які вели розмову про корисну і некорисну їжу. Учні легко допомогли Маші розібратися, яку їжу варто споживати, щоб бути здоровим, а яка шкодить. За хорошу роботу діти від наших гостей отримали смачні і корисні гостинці… Висловлюємо щире захоплення молодими вченими та небайдужим керівництвом Всеукраїнського проекту «Наука – суспільству» за небайдужу громадянську позицію!» – зазначили представники освітньої установи.
Світлина від Школа І-ІІІ ступенів 286 Голосіївського району міста Києва. Звернула увагу на цю публікацію і громадська активістка, дитяча письменниця Лариса Ніцой.
«Звідки береться вата? Звідки беруться українці, які стверджують: «Одна страна, одін нарот» і «Мише братья»? Ці українці прилітають не з Марсу і ними стають не враз. Ми їх виховуємо змалечку. Виховуємо вату. Так-так, Мухами-Цокотухами, Ємєлями на печі, Іванушками-дурачками. Ми читаємо ці казки, як наше. Обмальовуємо стіни (муральчики), як нашим. Дивимося сусідські мультики, як наші. А воно все не наше. Отак і закладається «одна страна», – пише Ніцой.
Світлина від Школа І-ІІІ ступенів 286 Голосіївського району міста Києва. Письменниця обурилася ще й тим, що у школу до малих учнів прийшли саме молоді (!) науковці:
«Молоді(!), виховані на нових спільних образах. Це вже не мухи-Цокотухи, не Ємєля. Це новітній, свіженький, об'єднуючий в одну страну образ. Точніше, два «безневинні» персонажики: Ведмідь з балалайкою і Маша з лукошком». «Що вже нам Маша і Мєдвєдь поганого зробили? Заклали 25 кадр в голову, коли все сприймаєш на автоматі. Коли вже не думаєш про ту балалайку, лукошко і їхнє неукраїнське походження, а просто береш в руки і йдеш, даруючи дітям радість, як зробили оті молоді (!), виховані на Машах і мєдвєдях українські науковці. І Мандрує одна срана і одін народ просторами України. Балалайки в Дніпрі на Новий рік з Дєдошкою Морозом? А шо не так?
І ні діткам, і ні вчителям, і ні молодим науковцям не спало на думку, а що не так у цій ситуації з Машою і Мєдвєдєм», – додає громадська активістка. Світлина від Школа І-ІІІ ступенів 286 Голосіївського району міста Києва. Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що в одній з центральних київських українських шкіл уроки української мови проводять російською. Батьки звертали на це увагу, однак, змін не домоглися. Перед цим столичний ресторан «Угорський дім» категорично відмовився обслуговувати державною мовою заступницю Міністра соціальної політики України Наталію Федорович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити