image
 |  0 13 Жовтня 2021 | 11:05

Звільнили начальника управління розвідки Міноборони через те, що надав свідчення у справі «вагнерівців»

Начальника Головного управління розвідки Міноборони в 2016-20-му роках генерал-полковника Василя Бурбу сьогодні звільнено з військової служби через надання свідчень слідчій комісії Верховної Ради з розслідування провалу спецоперації із захоплення російських терористів.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку розповів головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов

"За даними джерел Цензор.НЕТ, рапорт на звільнення Бурба подав 14 вересня. Перед засіданням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування Вагнергейту Бурба був викликаний на зустріч з міністром оборони Андрієм Тараном. Таран, за словами джерела, наказав Бурба як військовослужбовцю відмовитися від дачі показань Тимчасовій слідчій комісії. Наказав не повідомляти під протокол народним депутатам про те, що спецоперація із затримання російських терористів була санкціонована 1 липня 2020 року самим Тараном, і тому не вимагала взагалі жодних нарад в Офісі Президента. Наказав не повідомляти, як відбувалося засідання в кабінеті Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського щодо скасування спецоперації, а також про те, що на нараду Зеленський допустив осіб, що не мають стосунку до абсолютно секретних операцій військової розвідки, - главу Офісу Президента Андрія Єрмака, заступника голови Офісу Президента Романа Машовця, секретарку президента Марію Левченко, а також близько пов'язаного з РФ начальника комітету з розвідки Руслана Демченка. Таким чином були створені передумови до витоку інформації про спецоперацію. Також Таран вимагав приховати причетність Зеленського і Єрмака до скасування спецоперації", - розповів журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість арешту чи мільярдної застави, суд відправив Медведчука додому

"У відповідь Бурба тут же в присутності міністра оборони написав рапорт про звільнення з військової служби, і після цього відмовився виконувати незаконні накази Тарана", - зазначив Бутусов.

"Після написання рапорту про звільнення Бурба відправився на засідання ТСК і після цього неодноразово давав свідчення народним депутатам", - додав він.

"За даними джерел Цензор.НЕТ, протокол показань Бурби досі не оформлений і з ним не ознайомлені ні члени слідчої комісії, ні сам Бурба", - акцентував журналіст.

"Сьогодні офіційно наказом міністра оборони Василя Бурбу звільнено з військової служби", - розповів Бутусов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити