image
 |  4 12 Жовтня 2021 | 23:09

Замість арешту чи мільярдної застави, суд відправив Медведчука додому

Суддя Печерського районного суду відправила кума Путіна нардепа Віктора Медведчука під домашній арешт.

Про це свідчить засідання суду.

Суддя відмовила прокурорам у клопотанні.Ті вимагали мільярд гривень залогу або СІЗО.

Медведчука відправили під домашній арешт до 7 грудня. 

"У задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу тримання під вартою щодо Медведчука відмовити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід – домашній арешт", – йдеться в рішенні суду.

Медведчуку заборонили цілодобово покидати квартиру в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На депутата Волиньради Микитюка написали заяву в НАБУ: звинувачують у спробі підкупу

Раніше прокуратура вручила Медведчуку клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

Це другий домашній арешт куму Путіна. 13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт у справі про розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму

Передісторія від "УП":

11 жовтня правоохоронці вручили Медведчуку клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 мільярд гривень. Його соратник нардеп ОПЗЖ Ренат Кузьмін обурився розміром визначеної застави: "власне, чому мільярд, а не трильйон, наприклад, або квінтильйон?".

8 жовтня за матеріалами СБУ народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації через постачання вугілля з ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік тому Зеленський обіцяв піти з посади, якщо на Донбасі триватиме війна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити