image
 |  4 16 Січня 2021 | 22:45

Звільняв Попасну, Лисичанськ та Рубіжне: історія бійця волинської бригади, який планує бути на Сході аж до перемоги

Олександр або ж, як його називають побратими, «Гном» — головний старшина батальйону, що виконує завдання на Луганському напрямку фронту.

Про історію бійця розповідають на сторінці волинської бригади у facebook.

Для нього це особливі місця. Саме тут у 2014-му році ще солдатом у складі добровольчого батальйону «Донбас» він звільняв Попасну, Лисичанськ та Рубіжне. Олександр разом зі своїм підрозділом мужньо витримав «зелений» коридор окупантів під Іловайськом. Вже сьомий рік «Гном» є одним з тих, хто стримує російську навалу, аби вона не повернулася у мирні міста Луганщини й решти Донбасу та планує робити це аж до нашої перемоги.

«Є така думка, що треба лишатися на фронті до перемоги. Мені б не хотілося, щоб наші діти це все дорозгрібали, тому поки робота не зроблена — я маю бути тут», - говорить Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Луцької міськради вимагають скасувати підвищені тарифи на газ

Пройшовши весь шлях у піхоті, він передає свої знання молодому поколінню українських воїнів, навчає їх дотримуватися військової дисципліни та традицій, аби звести втрати свого підрозділу до нуля.

«Багато хто думає про геройство, як про телевізійний образ — боєць вистрибує з кулеметом на бруствер й «поливає». Насправді ж героїзм — це робити те, що тобі не подобається задля чіткого виконання поставленого завдання. От сидиш ти в бліндажі, навколо нічого не відбувається й ти починаєш думати, що твоя робота неважлива й нащо її робити. Насправді вона надзвичайно важлива й потрібна — це солдати мають усвідомити», - певен «Гном».

Цей воїн пройшов горнила війни: знає, якою п’янкою на смак є перемога і якою гіркою буває втрата побратимів. Військовослужбовці середньої ланки з таким досвідом та навичками, як в Олександра — еліта нашого війська та міцна опора для народу. Ми маємо продовжувати підтримувати наших героїв, адже це рятує їм життя 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити