image
 |  9 20 Квітня 2020 | 20:21

Зв’язкова УПА з Волині відзначає свій 93-й день народження (ФОТО)

Сьогодні, 20 квітня, приймає вітання із 93-річчям жителька села Скулин Ковельського району Ганна Зелена, яка була зв’язковою командира УПА-Північ Клима Савура і 10 років відсиділа у таборах.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук волонтер Ігор Верчук.

"Сьогодні святкує свій 93 день народження наш ідейний наставник, зв’язкова Української Повстанскої Армії , учасник Норильського повстання, багатолітній в’язень сталінських таборів Ганна Йонівна Зелена «Гива». Жінка надзвичайно сильної вдачі, оптиміст та життєлюб, невтомний борець за кращу долю України.

Свою позицію націоналіста Йонівна висловлює сміливо і відкрито. Років вісім тому Володимиру Кравчуку вдалось вмовити Йонівну поїхати в Моршин на оздоровлення. Все було б добре, але в їдальні за одним столом з повстанкою сиділа якась пані зі сходу, що весь час висловлювала незадоволення всім українським. Йонівна потерпіла це один деньок, а на другий дала публічно чортів цій пані, мовляв живеш на українській землі, їси український хліб, лікуєшся в українських лікарів та ще й клянеш все українське.

Мусили головного лікаря викликати, щоб втихомирити конфлікт, але після цього ту пані десь здуло. Тож хочемо побажати, щоб ще багато років в доброму здоров’ї тримала високо національний стяг( він, до речі, в неї одної на ціле село палахкотить над хатою)", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув український боєць, ще двоє – поранені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити