image
 |  0 20 Квітня 2019 | 15:27

З'ясували неочікувану причину передчасної смерті

У людей, які пропускають сніданок та їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу. Такі висновки зробили вчені Державного університету в Сан-Пауло, Бразилія.

У дослідженні брали участь 113 пацієнтів середнім віком 60 років, яким діагностували інфаркт міокарда, повідомляє MedicalXpress.

Вони пройшли опитування, під час якого вказали, коли снідали та вечеряли. Зранку не їли 58% добровольців, пізно вечеряли 51%, обидві звички були у 41%. У людей із обома особливостями харчування ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії був в 4-5 разів вище протягом 30 днів після виписки з лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому українці не забрали субсидію з Ощадбанку

За словами вчених, правильне харчування є ефективним способом поліпшення прогнозу подальшого стану хворого. Перерва між прийомом їжі та сном повинна бути не менше 2 год., а сніданок — складатися з молочних продуктів, вуглеводів і фруктів, складаючи 15-35% загальної кількості калорій, які необхідно вжити за день.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити