image
 |  18 23 Травня 2020 | 23:01

З'ясували, скільки калорій спалюють поцілунки та секс

Секс - це не тільки приємне заняття, але і можливість скинути небагато калорій. А скільки? Науковці все підрахували!

Про це пише Cosmopolitan.

Скільки калорій спалюють поцілунки

Дослідження, опубліковане в American Journal of Medicine, показало, що за хвилину активних поцілунків можна спалити від 5 до 26 калорій. Все залежить від інтенсивності рухів: на легкі поцілунки енергія майже не витрачається, а от якщо згадати, що в обличчі 34 м'язи (а в іншому тілі - ще 112), і використовувати їх з максимальною віддачею, то і результат буде не тільки приємним, але і корисним.

А що щодо прелюдії?

В ній теж багато що залежить від рухів і інтенсивності. Наприклад, при ручних пестощах можна витратити до 100 калорій в годину (хоч і складно розтягувати задоволення так довго!).

На оральні ласки можна витратити вдвічі більше, особливо якщо прийняти позу, в якій будуть задіяні додаткові м'язи, наприклад встати на карачки. Люди з хорошою фізичною підготовкою можуть навіть стати в планку! Але це, звичайно, заняття з розряду фантастики.

Скільки калорій йде на секс

Підходимо до головного питання. Дослідження 2013 року показало, що за 25-хвилинну сесію жінка в середньому витрачає 69 калорій. Оргазм призводить до прискореного серцебиття і підвищеного споживання кисню, так що для організму ці відчуття схожі на спортивне тренування.

Але 25 хвилин не кожна пара витримає! Інше дослідження показало, що середня секс-сесія триває всього 6 хвилин, і за цей час витрачається 21 калорія у чоловіків і 14 - у жінок.

Щоб збільшити ці цифри, можна прийняти позу, в якій задіяно більше м'язів:

Місіонерська. Будь зверху - і тоді витратиш більше калорій. Якщо ти волієш бути знизу, тоді рушай ногами в такт рухам партнера.

Догі-стайл. Цю позу можна вважати інтервальним тренуванням, особливо якщо ти активно рухаєшся.

«Наїзниця». У цій позі ти можеш спалити найбільше калорій! Можна сидіти обличям або спиною до партнера. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити