image
 |  7 17 Листопада 2017 | 11:22

Бандера для українців такий же національний герой, як Пілсудський для поляків, - Пирожик у Любліні

«Можливо, теперішнє покоління деяких польських політиків не до кінця розуміє, що Степан Бандера для українців - такий самий національний герой, як і Пілсудський для поляків».

Про це заявив у Любліні під час транскордонної зустрічі представників Польщі, України та Білорусі 17 листопада 2017 року перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Про це він повідомляє на своїй сторінці у  Фейсбук.

У Любліні розпочалася тристороння зустріч представників Польщі, України та Білорусі з питань транскордонного співробітництва. Окрім гостей, присутні представники Волинської та Львівської областей України, а також Брестської області Республіки Білорусь. Усіх об'єднує Єврорегіон "Буг", а також бажання вибудувати єдину Стратегію, яка дасть змогу розвивати взаємовигідні цивілізовані стосунки.

Маючи вітальне слово як керівник делегації від Волині, наголосив на тому, що нас об'єднує, а не роз'єднує. Це дуже важливо для нас в той час, коли Україна веде криваву збройну боротьбу проти нашого спільного геополітичного ворога - Росії. Навів слова національного героя Польщі Йозефа Пілсудського (з вікна готелю, де нас поселили, відкривається чудовий краєвид на вулицю Пілсудського) про те, що без сильної незалежної України не буде сильної незалежної Польщі. Закликав пам'ятати ці слова і шанувати наших національних героїв. 

Зауважив, що, можливо, теперішнє покоління деяких польських політиків не до кінця розуміє, що Степан Бандера для українців - такий самий національний герой, як і Пілсудський для поляків. Адже Бандера, як і Підсудський, присвятив своє життя і боротьбу за свою національну державу, за звільнення своєї нації від чужоземного ярма. І майбутні покоління поляків неодмінно прийдуть до цього, зрозуміють це.

На думку Олександра Пирожика, нашу спільну  Стратегію транскордонного співробітництва маємо вибудовувати, виходячи з такого розуміння спільного майбутнього.

Маємо орієнтуватися на ті покоління, які розумітимуть, що взаємовигідні стосунки мають будуватись на рівноправності та взаємоповазі, а не нав'язуванні іншим своїх трактувань нашого спільного минулого, сьогодення та майбутнього.

Втішений тим, що така чесна й відверта позиція була сприйнята всіма учасниками зустрічі і заперечень ні в кого не викликала.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити