image
 |  0 19 Січня 2018 | 15:01

«Франківці не повинні ставати заручниками маніпуляцій перевізників», - Руслан Марцінків

Таку позицію висловив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, також він повідомляє, що місто придбає 40 автобусів, а також не буде піддаватися ультиматумам міських перевізників.
Про це чиновник повідомляє у себе на сторінці Фейсбук.
Нагадаю, що в місті Луцьку приватні перевізники вимагають від міської влади підняття трифу на проїзд до 5 гривень. В свою чергу перший заступник в.о. мера Григорій Недопад повідомляє, що до нас, звісно, звернулися перевізники. Вони повідомили, що хочуть підняти ціну до 5-ти гривень. Сьогодні-завтра цього не відбудеться, я вас у цьому запевняю, оскільки процедура досить тривала. Це складна регуляторна процедура, необхідно провести громадські обговорення, круглі столи та вивчити всі аргументи від перевізників, визначити, яким буде економічно-обгрунтований тариф.
"Перевізники шантажують, що не вийдуть на маршрути. Не уявляю, щоб подібна ситуація трапилася з комунальним транспортом. Тож ще раз переконуюся, що розвиток комунального транспорту – єдиний шлях для нашого міста. Станом на сьогодні перевізники не виконують ті умови, які було передбачено договором при піднятті тарифу до 4 грн. У нас безліч скарг на те, що маршрутки ходять не за розкладом, не зупиняються на визначених зупинках, у транспорті брудно й водії часто невідповідно поводяться з пасажирами. А також часто з’їжджають з маршрутів. До цієї ситуації ми закривали на це очі лише тому, що вони йшли на зустріч місту й безкоштовно перевозили дітей та пенсіонерів. Тож у нас є достатньо підстав для розривання договорів. Я звик домовлятися, але ніколи не прийму мову ультиматумів. На найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 9 лютого, ми приймемо рішення про придбання містом 40 автобусів для КП «Електроавтотранс» за договором фінансового лізингу. Але в разі потреби, прийняття цього рішення ми можемо пришвидшити. Також підприємство вже чекає на 6 автобусів, які вийдуть на маршрути міста.
Тож якщо дійде справа до того, що перевізники не вийдуть на маршрути, ми готові розривати договори й запрошувати перевізників з інших міст. Усі ми розуміємо, що франківці не повинні ставати заручниками маніпуляцій перевізників. Тож зі свого боку будемо робити все можливе, щоб мінімізувати незручності для мешканців. А перевізників закликаю до вирішення питання у правовому полі через компроміс, щоб не нашкодити мешканцям, "- повідомляє мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.


 
Нагадаємо, що новопризначений Пустовітом начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Віктор Кукішева днями на одній із чергових нарад повідомив, що подорожчання трифу в міському громадсьому транспорті відбудеться. Апелюючи це тим, що ціни на пальне піднімаються. Натомість, не акцентуючи уваги на тому, що приватні перевізники системно порушують умови договору про надання послуг, а це вимкненні GPS-трекери, значні відсторонення від графіку руху, численні нарікання міщан на умови перевезення.
Так чи вистачить мужності у міських чиновників Луцької міської ради відстояти свою позицію, чи піддадуться вимогам приватних перевізників - покаже час.
Читайте також: у в.о. міського голови Луцька Григорія Пустовіта новий радник, ним виявився екс-начальник транспортного відділу Луцької міської ради, роботу якого громадсткість визнала незадовільною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити