image
 |  0 1 Лютого 2018 | 11:47

МВС та Нацполіція мають різні дані щодо чисельності працівників (ВІДЕО)

За даними керівника Національної поліції Сергія Князєва, штатна чисельність очолюваного ним органу - 126 тисяч працівників, натомість в МВС кажуть, що в Нацполіціїї передбачено 149,7 тисяч штатних посад. Про це 01 лютого 2018 року повідомляє сайт «Bihus.info». [embed]https://youtu.be/zkuDjxXO10M[/embed] Про це ідеться в програмі «Гра Слів» (проект «Bihus.Info» і «телеканалу 24»).
Нас всього 126 тисяч штатних посад при некомплекті 17 тисяч, - розповів голова Нацполіції Сергій Князєв на засіданні колегії МВС 27 січня 2018 р.
Також він зауважив, що поліція наразі недокомлпектована:
Фактично на службі на сьогоднішній день перебуває 109 тисяч працівників.
Однак в самому Міністерстві внутрішніх справ надають інші дані щодо штатної чисельності поліції. На запит програми «Гра слів» в Департаменті персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС відповіли, що штатна чисельність Нацполіції станом на 1 січня 2018 р. - 149,7 тисяч осіб. Нагадаємо, реформа МВС передбачала зменшення чисельності працівників органів внутрішніх справ. Зокрема, про плани 30% скорочення говорив очільник міністерства Арсен Аваков. За даними МВС, до реформи, станом на 2013 р., в міністерстві працювали 261 тис осіб, включно з Внутрішніми військами. Зараз, за даними Департаменту персоналу МВС, сумарна штатна чисельність самого міністерства  (тепер це окремий від поліції орган), Нацгвардії та Нацполіції -  241,5 тисяч осіб. Тобто скорочення штату в порівнянні з 2013-м - приблизно на 7,5%. А ще міністр внутрішніх справ курує ДСНС, Міграційну і Прикордонну служби, штатна чисельність яких разом з МВС, Нацгвардією і Нацполіцією - майже 373 тис осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити