image
 |  0 16 Березня 2018 | 17:20

Найбільше негативу в українців викликають БПП і «Народний фронт», найменше – Аграрна партія, - опитування NDI

Національний демократичний інститут міжнародних питань, який фінансує уряд США, опублікував результати дослідження громадської думки, яке проводив в Україні та завершив у грудні 2017 року.
Про це 16 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Політичні партії викликають в українців переважно негативне ставлення, з'ясував Національний демократичний інститут із міжнародних питань (NDI), що його фінансує уряд США, під час дослідження, яке проводив минулого року в Україні. Результати було опубліковано на офіційному сайті організації 14 березня.
Згідно з отриманими даними, найбільше негативних оцінок українці поставили партіям «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт», найменш негативне ставлення до себе викликає Аграрна партія України.
Розвиток демократії в країні підтримує 84% громадян, незалежно від політичних уподобань. 64% українців ще не визначилися з партією, яку вважають близькою собі. Більше ніж половина українців підтримує рівну участь чоловіків та жінок у політичному житті.
55% опитаних хочуть, щоб Україна до 2020 року була членом ЄС, 15% до цього ж терміну хотіли би бачити країну учасником Євразійського митного союзу. 40% підтримують вступ до НАТО до 2020 року.
«Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» – парламентські партії, які мають дві найбільші фракції в парламенті, 136 і 81 мандат відповідно. Аграрна партія не балотувалася у 2014 році до парламенту. Як заявляв її лідер Віталій Скоцик, таке рішення ухвалили, щоб підготуватися до наступних виборів до Ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити