image
 |  2 28 Березня 2018 | 09:17

Питання закупівлі швейцарських тролейбусів потребує детального вивчення, - Микола Федік

Перед тим як купувати вживані швейцарські тролейбуси потрібно розібратися з багатьма нюансами, адже таке рішення може піти на шкоду громаді. Про це під час сесії Луцької міськради заявив голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.
«Ми всі свідомі і знаємо про системні проблеми з транспортом у Луцьку. Знаємо ситуацію з перевізниками, які постійно вимагають росту цін, але не покращують якості послуг. Зараз ми стикнулися з тим, що нам треба купувати вживану техніку. Але нас є такий досвід з польськими тролейбусами.  І він не дуже хороший. Я маю обмежену інформацію щодо швейцарських тролейбусів, які понад 20 років перебувають в експлуатації. Немає інформації щодо фірми, яка їх закуповує. Скільки з них буде їздити, а скільки стояти у ЛПЕ без запчастин. Невідомо, наскільки закупівля цих тролейбусів ефективно вирішить проблеми з транспортом у місті. З цим питанням варто розібратися, а не проводити його поспішно. Вважаю, що якщо ж купувати нові тролейбуси у майбутньому, то треба купувати їх в українського виробника. Не обов’язково у «Богдана», - зазначив у виступі Микола Федік.

Нагадаємо, що Луцька міська рада сьогодні розглядає питання закупівлі вживаних швейцарських тролейбусів для міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити